Galerija

Merkurijus 2009. Ribu nera 541 (Large)
alumni
Merkurijus 2009. Ribu nera 519 (Large)
Merkurijus 2009. Ribu nera 539 (Large)
ruduo_1
Merkurijus 2009. Ribu nera 550 (Large)
Merkurijus 2009. Ribu nera 523 (Large)
ruduo_2
ruduo_3
Merkurijus 2009. Ribu nera 544 (Large)
Merkurijus 2009. Ribu nera 524 (Large)

VU EF Alumni narių apklausos, vykdytos 2010 m. lapkritį, rezultatai


VU EF Alumni narių apklausos, vykdytos 2010 m. lapkritį, rezultatai

 

 
2010 m. lapkričio mėnesį buvo atlikta VU EF Alumni draugijos narių apklausa, siekiant sužinoti jų nuomonę apie pačią draugiją, jos organizuojamus renginius ir draugijai keliamus lūkesčius. Iš viso apklausoje dalyvavo 18 Alumnių iš 50.
Pagrindinė priežastis lėmusi apklausos sukūrimą buvo nedidelis draugijos narių dalyvavimas jos organizuojamuose renginiuose ir susitikimuose. Tačiau dalyvavimo apklausoje aktyvumas (apie trečdalis visų narių) dar kartą parodė, kad VU EF Alumni draugijoje didesnioji dalis narių yra pasirinkę pasyvios narystės būdą ir nėra linkę aktyviai įsitraukti į draugijos veiklą.
Apklausoje po lygiai sudalyvavo vyrų ir moterų (po 9) ir daugiau nei pusė respondentų buvo mažiau nei 30 metų amžiaus, būtent aktyvesnioji VU EF Alumni draugijos narių dalis pagal susitikimų ir renginių praktiką.

 

alt
alt
Respondentai atsakė, kad visi jie į draugiją įstojo savanoriškai tam, kad prisidėtų prie VU EF Alumni veiklos, nes juos domina rengiami susitikimai ir jiems yra svarbu, kas vyksta jų universitete ir fakultete (respondentai galėjo rinktis kelis atsakymus). 

alt

Paklausti apie aktyvumą dalyvaujant draugijos veikloje pusė iš respondentų pripažino, kad dalyvauja tik kartais. Aštuoni respondentai pripažino, kad susitikimuose dalyvauja dažnai. Tačiau pridėjus tuos draugijos narius, kurie nepildė anketos, galima teigti, kad tik penktadalis VU EF Alumni draugijos narių veikloje dalyvauja aktyviai, o visi kiti daugiau ar mažiau pasyviai.

 

alt

Respondentams buvo užduotas atviras klausimas, kas juos paskatintų aktyviau dalyvauti VU EF Alumni veikloje. Atsakymus galima suskirstyti į kelias temas:

·         Kitoks susitikimų formatas (mokymai, seminarai);
·         Aktyvesnis visų narių dalyvavimas juose;
·         Renginių planas (pusmečiui, su temomis ir datomis);
·         Lankstesnis susitikimų laikas;
·         Asmeninio laisvo laiko trūkumas.
Į klausimą, ko tikisi iš draugijos, jos nariai noriai rinkosi beveik visus pasiūlytus atsakymo variantus. Tai rodo, kad VU EF Alumnių draugijos nariai turi daugiau priežasčių ir tikslų, kodėl dalyvauja draugijos veikloje. Pradedant nuo ryšių su kitais Alumniais palaikymo ir užmezgimo, iki gero laiko praleidimo.
alt 
Beveik pusė respondentų teigė, kad jie dalyvauja kasmėnesiniuose susitikimuose, tačiau net pusė atsakė, jog tiktai kartais. Kaip to priežastis jie nurodė laiko trūkumą arba asmenines aplinkybes (maži vaikai, kiti įsipareigojimai ir pan.). Tačiau paklausti, kas juos paskatintų dažniau dalyvauti šiuose susitikimuose, net 10 draugijos narių atsakė, kad įdomesni pašnekovai arba kitos priežastys, tarp kurių vyravo laisvo laiko atsiradimo priežastis.
alt alt
alt
Uždavus atvirą klausimą apie temas, kurias draugijos nariai norėtų aptarti VU EF Alumni susitikimuose, buvo išskirtos šios pagrindinės kryptys:
·         Siauresnės labiau specializuotos susitikimų temos;
·         Vadybinės temos, įmonių pristatymas ir analizės;
·         Ne tik Lietuvos, bet ir užsienio ekonomikos aktualijos;
·         Vidinės VU EF aktualijos ir problemos, studijų kokybė.
 
Taip pat respondentai buvo paklausti atviru klausimu, kokią mato VU EF Alumni draugijos ateitį, koks jų nuomone turėtų būti jos tikslas ir veiklos pobūdis, ir ką galėtų patarti draugijai. Įdomiausi atsakymai pateikti toliau:
·         Pirmiausia VU EF Alumni palinkėčiau suburti aktyvių ir iniciatyvių narių branduolį, kuris būtų visos veiklos varikliukas, o paskui jau galima būtų išjudinti ir pasyvesniuosius narius. Taip pat Alumniams reiktų kuo labiau išnaudoti jaunesniuosius kolegas - studentų atstovybės žmones.
·         Alumni - didelė prestižinė organizacija, aktyviai dalyvaujanti dabartinių studentų ugdyme, skatinime. Didžioji dalis Alumnių tampa studentų mentoriais ir baigiamųjų darbų arba kursinių darbų neatlygintinais konsultantais. Reikėtų Alumni daugiau prisidėti prie studijų kokybės gerinimo, o ne tik diskutuoti apie ekonomines aktualijas.
·         Draugija turėtų įgyti labai rimtą svorį ekonomikos fakulteto gyvenime, prisidėti prie jo veiklos ir studijų turinio ir kokybės. Taip pat turėtų labiau išsiplėsti, intensyviau su fakulteto pagalba pritraukti naujus narius.
·         Organizacija kontaktams palaikyti ir plėsti tarp buvusių studentų, ir duoti grįžtamąjį ryšį Universitetui prisidedant prie studijų kokybės gerinimo
·         Visuomeninė organizacija, kuri aktyviai dalyvautų Alma Mater gyvenime, darytų įtaką, būtų aktyvi visuomenėje
·         Ateitis – šviesi. Tikslas paprastas - burti alumnus ir sudaryti jiems sąlygas susitikti, bendrauti, turėti ryšį su fakultetu
·         Ateitis bus gražesne ir lengvesne, nes bus aktyvesne veikla
·         Ateitis perspektyvi, jei pavyks išlaikyti aktyvą tokį, koks yra šiuo metu.
 
Taigi apibendrinant galima teigti, kad VU EF Alumni draugijos pagrindinis tikslas yra toliau tobulinti bendrų susitikimų pobūdį ir tematikas, tačiau taip pat aktyviai orientuotis ir į naujų narių pritraukimą, kurių bent nedidelė dalis galėtų aktyviai prisidėti prie draugijos veiklos.
 
 
VU EF Alumni draugija, 2011 m. sausis

Komentarai

Norėdami komentuoti, prašome prisijungti.
VU EF Alumni; Įm. k. 300020155; Saulėtekio al. 9, II rūmai, Vilnius Sprendimas: VU SA EF